Tek joj je 19 godina. Brzina joj kola kroz vene, a volanom upravlja kao profesionalka. Netko bi pomislio da je neiskusna, ali ona bez problema ruši sve predrasude čim sjedne u svoj trkaći limeni ljubimac. Iako je tek nekoliko godina u ovom sportu, do sada je već osvojila  brojna postolja, a njeni uspjesi tek započinju. Izvan automobila je mirna i tiha, a kad se pripremi za start pretvori se u malu borbenu lavicu. Predstavljamo vam najmlađu vozačicu Formule Driver. Dolazi iz predivnog Ogulina, a ona je Erika Marija Kušić.

 

1. Kako je započela tvoja ljubav prema automobilizmu? S koliko godina si se počela njime baviti? 
 
Ljubav prema automobilizmu počela je već od malih nogu, prvenstveno zbog oca koji se bavio tim sportom. Kao curicu vodio me po raznim utrkama i auto manifestacijama gdje je uz gene došla i ljubav prema tome sportu. Automobilizmom sam se počela baviti sa 16 godina.  
 
2. Kad ne voziš, čime se još baviš u slobodno vrijeme? 
 
U slobodno vrijeme rado šetam, planinarim, ali bavim se i učenjem mehaničarskih poslova s ocem.  
 
3. Kakav je osjećaj biti među najmlađim vozačima u Formuli Driver? 
 
Osjećaj je predivan. Ima nas dosta juniora koji pokazuju svoje vozačke sposobnosti i dijele znanje sa ostalim sudionicima, te od njih mogu dosta toga naučiti. Velika mi je čast biti među njima i nadam se da će se priključiti još koja juniorka.  
 
4. Koja ti je bila prva utrka i kakvi su bili utisci? 
 
Prva utrka koju sam vozila bio je Kronometar koji organizira Ak Klek Ogulin. U sklopu tih utrka naučila sam sve osnove i iz utrke u utrku bila sve bolja. No, prva veća utrka koja mi ostaje u sjećanju je Formula Driver na Automotodromu Grobnik. Trema nije bila prisutna sve do nedjelje kada je došlo vrijeme za odlazak u predstart. Kada sam sjela u automobil, zapitala sam se “Ajme, šta mi je ovo trebalo?”, no kada sam došla na start i krenula u skupljanje novih kilometara sve je nestalo. Nakon utrke još sam više zavoljela ovaj sport i od tada sam odlučnija u ostvarenju svojih snova.  
 
5. Na koliko utrka si se do sada natjecala? Koja ti je najdraža staza i zašto? 
 
Natjecala sam se na mnogo utrka, prestala sam ih brojati nakon prve odrađene sezone. Najdražu stazu još nemam, ali favorit uz stazu na Grobniku mi je staza podno Učke, ali još moram isprobati stazu u Limskom kanalu koja mi se čini dosta brza.   
 
6. Dali imaš kojeg favorita i zašto baš on/ona ? 
 
To je teško za odgovoriti, jer svi su dobri, ali mogu otkriti da imam više favorita, a to su dame koje pokazuju svoje vozačke sposobnosti u svijetu muškog sporta.   
 
7. Koji ti je bio prvi automobil s kojim si se natjecala? 
 
Prvi automobil s kojim sam krenula u ovaj sport bio je Citroen Saxo, 1.6.  
 
8. Kakva je bila reakcija tvojih roditelja kada si izrazila želju da bi se htjela baviti tim sportom? 
 
Tata je bio oduševljen idejom, ali mama baš i ne i još uvijek je protiv toga, posebice kada krenem na brdske staze. No, tjedan dana nakon što sam izrazila tu želju kupili su mi automobil i tata i ja smo krenuli s treninzima.  
 
9. Kako usklađuješ školske obaveze sa automobilizmom? 
 
Utrke se odvijaju vikendom pa je jednostavno i lako uskladiti sve obveze.  
 
10. Jesu li profesori bili dovoljno susretljivi? 
 
Imali su razumijevanja i podržavali su me u tome, na čelu s ravnateljem škole koji podržava i potiče mlade sportaše.  
 
11. S obzirom da krećeš na fakultet u Rijeku i da se u blizini nalazi Automotodrom Grobnik, hoćeš li se više posvetiti treninzima? 
 
Trudit ću se što više posvetiti treninzima na Grobniku, ali i na karting stazi gdje bi razvijala i usavršavala vještine.  
 
12. Koji još sport voliš, osim autosporta? 
 
Svaki sport je zanimljiv na svoj način i svaki ima svoju prednost, ali ipak ostajem kod ljubavi prema autosportu.  
 
13. Voliš li više izaći u grad s prijateljima ili više voliš biti u kući i gledati neki film i družiti se s obitelji? 
 
Volim jedno i drugo i trudim se družiti što više sa svima.  
 
14.Koji su ti planovi za budućnost i misliš li voziti još koji disciplinu osim Formule Driver? 
 
Trenutno uz Formulu Driver vozim kronometar, a okušala sam se i u kružnim utrkama. Planovi za budućnost su i dalje voziti ove discipline, koliko god to bude moguće.  
 
15. Imaš li koju poruku/savjet za kraj? 
 
Uvijek se treba držati svojih snova i ne odustajati od istih, bez obzira na kvarove i probleme. I naravno biti uporan.