Najava 4. izdanja utrke Inter cars Učka 2017.

Legendarna staza, velik broj natjecatelja i atraktivan popratni program samo su neke od zanimljivosti koje očekuju posjetitelje 4. izdanja utrke Inter cars Učka 2017. Osim navedenog, publiku i ove godine očekuju atraktivne vožnje, ali i nagradna igra za koju već vlada veliki interes, u kojoj će najsretniji posjetitelji sjesti na suvozačevo mjesto našim vozačima. Tom prilikom, promotivne vožnje odradit će rally vozači autokluba Opatija motorsport – Tomas Hrvatin, Viliam Prodan, Mateo Butorac i mlada nada slovenskog rallyja Marko Grossi.

  1. izdanje utrke Inter cars Učka 2017. druga je po redu ovogodišnja utrka iz kalendara HAKS kupa u formula driver vožnjama, a osim hrvatskih natjecatelja, nastupit će brojni vozači iz Italije, Slovenije i Austrije. Očekuje se rekordan broj vozača jer je već prva utrka ovogodišnjeg prvenstva u Buzetu imala 145 vozila na startu. No točan broj znat ćemo 17. srpnja kada se zuključuju prijave.

Natjecanje će se održati 23. srpnja i bit će dio proslave dana grada Opatije (Sv. Jakova) te će se tako proširiti i putna legendarne brdske staze na Učki. Cjelokupni program počinje dan ranije (22. srpnja) od 16 do 19 sati kada je zakazan prijem vozača i tehnički prijem u samom centru, dok u nedjelju, 23. srpnja u 8:30 sati starta trening, a potom i tri bodovne vožnje.

– Drago nam je što je naš kvalitativni kontinuitet prepoznat od strane mnogobrojnih vozača i sponzora te da ove godine imamo veliki interes u oba segmenta, tako da smo ponovo uspjeli osigurati respektabilne sponzore koji će nas popratiti, a bez njih bi cijela manifestacija bila teško izvediva. Ovogodišnje izdanje utrke pratit će još kvalitetniji medijski iskorak, obzirom da je prošlogodišnja suradnja s Kreator TV-om podignuta na jednu višu razinu, tako da će slika s Veprinca i ove godine otići uživo diljem Lijepe Naše, ali smo pripremili i poseban prijenos za publiku i vozače koji će biti u samom centru Veprinca. Također ove godine u čast tragično preminulog prijatelja kluba, Filipa Speveca, dodjeljivat će se posebni trofej za najbrže vrijeme postignuto na natjecanju… ,napomenuo je Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsport.

Od domaćih vozača koji su dosad potvrdili svoj dolazak i pohod na najviša postolja izdvojit ćemo Edi Kuharić, Bojan Juranić, Vjekoslav Čičko, Donald Milokanović, Patrik Vivoda i brojni drugi.

– S obzirom na to da smo lani bili izuzetno zadovoljni odazivom vozača i publike, a u današnje vrijeme okupiti toliki broj automobilista je zaista veliki uspjeh, vjerujemo da će i ove godine sve proći prema našim željama i planovima, a poznavajući entuzijazam ove ekipe te s obzirom na dosadašnje vrlo uspješne manifestacije koje su organizirali članovi i prijatelji AK Opatija motorsporta ne sumnjamo da će i “Inter Cars Učka 2017″ opravdati sva naša očekivanja. Moram napomenuti da je prva utrka u Buzetu privukla 150 natjecatelja, a da su mnogi natjecatelji potvrdili dolazak na Učku. Svi zainteresirani sve detalje za utrku mogu pronaći na službenim stranicama AK Opatija motorsporta, dodao je Puž.

– Veliki medijski interes, ali i sami značaj ove manifestacije prepoznali su brojni sponzori i pokrovitelji utrke, a mi od srca zahvaljujemo tvrtki Inter cars, Gradu Opatiji, Thalassotherapii Opatija, tvrtki Rona trade d.o.o., Emil Frey Auto centru, Turističkoj zajednici grada Opatije, Automehanici Butorac, Experience shopu, IP studiu, Automatic servisu, Puž autu, EM Soft sistemima, Sekundar uslugama, zaštitarskoj kući Klemm, tvrtki 3t Cable te medijskim pokroviteljima Kreator TV-u, Novom listu, portalu PodUckun.net i Pomorskom radiju Bakar istaknuo je Igor Puž

 

 

AK Opatija Motorsport

www.opatija-motorsport.com