Finale kupa na Grobničkom automotodromu

11. i 12. studenog na Grobniku se održava finalna utrka Formula Driver kupa, u organizaciji AK Poreč Motorsporta i uz suorganizaciju AK Skok Racinga, a očekuje se preko 160 vozača iz Italije, Slovenije, Austrije i Hrvatske.


Legendarni grobnički automotodrom 11. i 12. studenog će biti domaćin posljednje utrke Formula Driver – Nagrada Allianza ’17. Kup natjecanje koje je nekolicina zaljubljenika započela prije četiri godine utrkama u Buzetu, na Učki, u Limskom kanalu i na Grobniku, od ove sezone je obogaćeno i utrkom u Ogulinu. Oživili su time i neke pomalo zanemarene, ali atraktivne brdske staze kojima se vozači uvijek rado vraćaju.
Nakon četiri utrke još uvijek nije poznat pobjednik kupa pa će se o svemu odlučiti ove nedjelju na grobničkoj ljepotici. Na vrhu ljestvice nalazi se bodovno poprilično izjednačeni trojac, kandidati za najviše postolje kupa, koje predvodi prošlogodišnji prvak Dragan Gajić (MSC St. Veit) sa 50 bodova, na drugom mjestu trenutno se nalazi Donald Milokanović (AK Skok Racing) sa 48 bodova, dok je na trećem mjestu mladi Ivan Juranić (AKK Petar Klepac) sa 46 bodova.
Ništa manje napeta situacija nije ni u klasama i pobjednici onih gledateljima najatraktivnijih klasa i dalje su nepoznanica, a ujedno i garancija pravog adrenalinskog događaja. Osim vozača koji kroz cijelu sezonu skupljaju bodove u kupu, na Grobniku će im se već tradicionalno pridružiti i mnogi drugi vozači, prije svega znani asovi s „brda“ i rallya. Hoće li to nekome pomrsiti račune, preostaje nam sačekati do nedjelje.
Izniman interes za utrku i ove godine je potvrdio očekivanja organizatora iz AK Poreč Motorsporta i suorganizatora AK Skok Racinga. Preko 150 vozača iz Italije, Slovenije, Austrije i Hrvatske natjecat će se u Formula Driver kupu i Prvenstvu istarske rivijere. Cjelokupni program započinje u subotu, 11. studenog od 15 do 18 sati kada je zakazan tehnički prijam i verifikacija, dok u nedjelju 12. studenog u 8:00 sati starta trening, a potom i tri bodovne vožnje. Također u nedjelju je predviđen jednosatni izravni prijenos utrke na TV Istri, kroz čiji će improvizirani studio proći brojni zanimljivi sugovornici, organizatori i vozači. Nije na odmet spomenuti ni to da je ulaz na utrku slobodan za sve posjetitelje, pa ih kao i uvijek očekujemo u velikom broju.

Listu prijava možete pogledati OVDJE.

Posted in Grobnik and tagged , , , , .