Rekordan broj natjecatelja u Limskom kanalu

Pred nama je pretposljednja utrka HAKS kupa u Formula Driver vožnjama što će se održati 07. i 08. listopada 2017. godine na legendarnoj stazi iznad Limskog kanala. U subotu, u vremenu od 15 do 18 sati, održat će se tehnički pregled vozila i verifikacija dokumenata, a nedjeljni program započinje u 8:00 sati kad je na rasporedu trening, dok se start prve od tri bodovne vožnje očekuje u 10:30 sati, neposredno po svečanom otvorenju. No, ako niste u mogućnosti pridružiti nam se u nedjelju, možete nas pratiti uživo na TV Istri s početkom u 12:05.

Jedan od najljepših istarskih krajolika ovog će vikenda bit domaćin četvrte od predviđenih pet natjecanja Formula Driver kupa. Poznata brdska staza duljine 3000 metara, koja se od mora uspinje magistralom prema Poreču izuzetno je brza, čak najbrža od svih naših Formula driver staza. Nakon odličnih natjecanja u Buzetu, Učki i Ogulinu, na redu je ekipa iz Autokluba “Poreč motorsport”, koja će uz suorganizaciju Autokluba “Skok racing”, ugostiti rekordnih 126 vozača iz Slovenije, Italije, Austrije i Hrvatske. Njih 74  iz 21 kluba, nalazi se na listi nacionalnog kupa, čije se bodovno stanje na vrhu poretka, nakon Ogulina potpuno izokrenulo. To je pak prava garancija da se sprema oštra borba u nastojanju da se osvoje dragocjeni bodovi. Sve karte su još uvijek otvorene, jer na prvo mjesto generalnog poretka s pravom može računati više vozača. Podsjetimo, trenutno prvo mjesto generalnog poretka zauzima Donald Milokanović (AK Skok Racing). Pobjeda iz Ogulina donijela mu je maksimalnih 20 bodova, pa se s petog mjesta probio na prvo. Veliko iznenađenje u samom vrhu ukupnog poretka je mladi Delničan Ivan Juranić (AKK Petar Klepac) koji sa samo 7 bodova zaostatka “puše” za vrat vodećem. Iz utrke u utrku dokazuje kako daleko iskusniji vozači itekako moraju računati na mogućnost da će im pomrsiti poredak. Prošlogodišnji pobjednik kupa s austrijskom licencom, Dragan Gajić (MSC St. Veit), nalazi se na trećem mjestu, ali i on sa tek 8 bodova zaostatka iza Milokanovića i sa samo bod razlike iza Juranića. Među vodećom četvorkom je i Vjekoslav Čičko (AK Buzet autosport) koji je zbog tehničkog kvara i odustajanja u Ogulinu, pao sa drugog na četvrto mjesto, no 16 bodova koliko zaostaje za Milokanovićem njemu nisu nedostižna. Isto tako gust je i bodovni razmak unutar klasa, a ovakva neizvjesnost po svemu sudeći ostat će do zadnje utrke prvenstva koja se sredinom studenog održava na Grobniku.

Zanimljivo je i to da je na svakoj utrci ove sezone “generalku” osvojio drugi vozač. Dodamo li tome i popunjenost klasa kakvu nismo navikli viđati, jasno je da među vozačima nema mjesta za kalkulacije te da mora svatko od njih dat svoj maksimum ukoliko se žele popeti na pobjedničko postolje. 

Vidimo se u Limu!

 

 

 

 

Posted in Lim and tagged , , , , , , .