Pretposljednja utrka FD kupa – Limski kanal

Nakon odlične utrke u Ogulinu, najmlađa domaća disciplina, Formula Driver Kup kreće prema završnici prvenstva. Potpuna neizvjesnost na vrhu ljestvice jamči nam još puno atraktivnih borbi na putu do željenog cilja svakog vozača. Svi će oni nastojati izvući maksimum iz sebe i svojih bolida nebi li se domogli najvišeg postolja.

Atraktivne utrke HAKS kupa u Formula driver vožnjama nastavljaju se 07. i 08. listopada u Limskom kanalu. Iako su nam do kraja sezone ostale još samo dvije utrke daleko smo još od konačnih rezultata. Sve karte su još uvijek otvorene, jer na prvo mjesto generalnog poretka s pravom može računati nekoliko vozača. Nakon treće od ukupno pet utrka, prvo mjesto ukupnog poretka zauzima Donald Milokanović (AK Skok Racing). “Generalka” iz Ogulina donijela mu je maksimalnih 20 bodova, pa se sad poredak prve četvorice potpuno preokrenuo. Veliko iznenađenje u samom vrhu ukupnog poretka je i mladi Delničan Ivan Juranić (AKK Petar Klepac) koji sa samo 7 bodova zaostatka “puše” za vrat vodećem. Iz utrke u utrku dokazuje kako daleko iskusniji vozači itekako moraju računati na mogućnost da će im pomrsiti poredak. Prošlogodišnji pobjednik kupa s austrijskom licencom, Dragan Gajić (MSC St. Veit), nalazi se na trećem mjestu, ali i on sa tek 8 bodova zaostatka za Milokanovićem i sa samo bod razlike s Juranićem. Najdeblji kraj u Ogulinu izvukao je Vjekoslav Čičko (AK Buzet autosport). Tehnički kvar na njegovom autu udaljio ga je sa drugog na četvrto mjesto, no 16 bodova koliko zaostaje za Milokanovićem njemu svakako nisu nedostižna.
Ovako neizvjesni rezultati najbolja su pozivnica za utrku koju organizira auto klub “Poreč motorsport” u suorganizaciji auto kluba “Skok racing” na legendarnoj i vrlo atraktivnoj stazi u Limskom Kanalu. Program predviđa tehnički prijem i verifikaciju u subotu 07.listopada od 15:00 do 18:00 sati, a nedjelja je natjecateljski dan. Od 8,00 sati vozi se službeni trening, a u 10,30, neposredno po svečanom otvorenju kreće prva od tri bodovne utrke čiji se rezultati zbrajaju za konačni poredak.

Posted in Lim and tagged , , , .